Avantajele monitoarelor LED

Le-ai vazut atat la serviciu cat si la magazinele de calculatoare. Prietenul tau are unul casa. Acele monitoare LCD subtiri si la moda sunt peste tot. De fapt , monitoarele LCD  depasesc in vanzari traditionalele monitoare CRT din cauza pretului accesibil si in continua scadere. Dar in afara faptului ca arata bine si iti salveaza o mare parte a spatiului de pe birou ,monitoarele LCD sunt si mai bune pentru tine si pentru sanatatea ta.

Cum se fabrica monitoarele LCD atat de subtiri ? Aceasta schimbare radicala a formei si marimii a rezultat din utilizarea unui tehnologii de reproducere a imaginilor complet diferita de monitoarele traditionale. Tehnologia utilizata in monitoarele LCD este versiune mai sofisticata a tehnologiei intalnita in ecranele ceasurilor digitale, o retea de fina de cristale fine reproducand diferite culori atunci cand sunt puse la curent .

Mai bun pentru biroul tau

Rezultatul este un monitor care poate avea grosimea de doar cativa centrimetri in loc de cativa zeci. De vreme ce majoritatea caselor nu au locatii spatioase dedicate pentru calculator, spatiul ocupat de monitor este foarte important . Un monitor LCD poate fi mutat mai aproape de perete marind astfel spatiul de pe birou cu cativa zeci de centimetri, documentele tale avand acum mai mult spatiu . Majoritatea monitoare lor LCD pot fi montate pe perete printr-un suport VESA compatibil , eliminand astfel si piciorul de sustinere.

Mai bine pentru tine

Monitoarele LCD nu sunt doar mai bune pentru biroul tau , dar si pentru tine si pentru sanatatea ta . Incepand de la faptul ca monitoarele CRT te bombardeaza cu radiatiile emise de cele trei tunuri de electroni care reactualizeaza ecranul de la 60 la 85 ori pe secunda. Nu e de mirare ca majoritatea utilizatorilor folosesc ecrane de protectie pentru radiatii. Si cu toate ca creierul tau nu poate sa inregistreze reactualizarea constanta a ecranului, ochii tai pot , si deci trebuie sa lucreze din greu pentru a absorbi aceasta informatie,provocandu-ti dureri de cap si oboseala monitoarele LCD nu se reactualizeaza in acest mod Pixelii sunt in mod constant opriti sau porniti, fapt ce reduce considerabil oboseala ochilor si tensiunea . O alta calitate a monitoare lor LCD este greutatea lor redusa, protejandu-ti astfel spatele atunci cand trebuie sa-l muti.
Vestea buna este ca pretul monitoarelor LCD a devenit accesibil, cu toate ca inca sunt cu putin mai scumpe decat monitoare le CRT , dar aceasta diferenta se amortizeaza datorita consumului de curent care este cam de 3 ori mai mic decat la un monitor CRT.

One thought on “Avantajele monitoarelor LED”

  1. Ambele tehnologii confera monitoarelor o dimensiune si greutate redusa, monitoarele LED fiind mai sub?iri ?i mai u?oare fa?a de cele LCD, deoarece dispun de nenumarate diode mici fa?a de o singura lampa fluorescenta mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.